4 Kasım 2011 Cuma

Obezite - Zayıflama tedavisinde önemli noktalar

"Obezite tedavisinde en sık karşılaşılan problemden biri verilen kilonun kısa bir süre içinde geri alınmasıdır.  Bunun başlıca sebeplerinden biri tedaviyi alan kişinin, tedaviden beklentilerinin doğru anlaşılamamasıdır. Bir diğer sebebi de istenilen kiloya ulaşıldıktan sonra tedavi ekibinin kişiyi takip etmemesi yada kişinin tedavi ekibi ile tekrar görüşmeye gitmemesidir. Zayıflamak için tedaviye başvuran bir çok kişi biran önce, hızlıca ve kolayca zayıflamayı isterler. Ancak bu hem mümkün değildir hemde verilen kilonun kalıcı olmasını engellemektedir. Bu noktadaki sıkıntı tedavi başlangıcında kişinin gerçekten ne istediğinin öğrenilmemesi ve bu doğrultuda gerçekçi hedefler belirlenmemesidir.

Çoğunlukla hedef ilk 6 aylık süreçte kilonun yaklaşık %10 kadarının kaybıdır. Bu hem kalıcı kilo kaybı için sağlam adımlar atılmasını sağlamakta, hemde obezitenin sebep olduğu diğer hastalıkların oluşma riskini ciddi düzeyde azaltmaktadır. Bunun dışında verilen kilonun korunması için kalıcı davranış değişiklikleri sağlanmalı, kişinin fiziksel aktivitesi arttırılmalı ve aynı zamanda günlük kalori alımı kalıcı bir şekilde azaltılmalıdır. Kalıcı sunuçlar elde etmek için yapılan bu değişimler her bireyin hayatına uyumlu olmalı ve gerçekçi hedefler belirlenerek yapılmalıdır."

Daha fazla bilgi içinhttp:

  1. Diyet yapmak


2 yorum:

  1. titanium dioxide in food - Titsanium Art & Crafts
    2020-03-31 by Titanium, a craft beer concept, based on a 2021-01-29 by Titanium, a craft beer concept, based on a 2021-01-29 by Titanium, a craft beer titanium max trimmer concept, titanium apple watch band based on titanium jewelry piercing a 2020-01-28 by Titanium, burnt titanium a craft titanium necklace mens beer concept, based on

    YanıtlaSil